ΣΔΕ Φυλακών Τρικάλων

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Εδώ και αρκετά χρόνια, το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να διενεργεί ως εξεταστικό κέντρο, εξετάσεις πιστοποίησης επάρκειας της Ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας του ΥΠΑΙΘ. Με αυτό τον τρόπο προσφέρει   την ευκαιρία στους αλλοδαπόυς μαθητές, αφενός να αποκτήσουν ένα σημαντικό προσόν για την μετέπειτα «επανεκκίνηση» τους, αφετέρου να γνωρίσουν βαθύτερα και ουσιαστικότερα την Ελληνική Γλώσσα και ό, τι αυτή κομίζει.

Το χρονικό διάστημα 23-25 Μαϊου 2023 , διενεργήθηκαν οι γραπτές και προφορικές εξετάσεις στο χώρο του ΣΔΕ , εντός των Φυλακών Τρικάλων. Την προετοιμασία των υποψηφίων αλλοδαπών μαθητών μας είχαν αναλάβει εδώ και καιρό οι φιλόλογοι του ΣΔΕ Ροδάνθη Τσιονάρα και Αντώνης Τριανταφύλλου, ενώ οι προφορικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν με την πολύτιμη συνδρομή ως εξωτερικών εξεταστών, των φιλολόγων και Εκπαιδευτριών Ενηλίκων, Μαίρης Σχημοπούλου και Ζιουρκα Αναστασίας

Ευχαριστούμε θερμά την πρόθυμη και άμεση ανταπόκριση τους , την πολύωρη εθελοντική προσφορά τους - πράγμα καθόλου αυτόνόητο στις μέρες μας- και την καθοριστική συμβολή τους στη διενέργεια της εξέτασης. Tην τεχνική υποστήριξη είχε αναλάβει   ο εκπαιδευτικός του ΣΔΕ Θοδωρής Γκανάτσος .

Ευχαριστούμε επίσης για άλλη μια φορά το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας που μας δίνει αυτή τη δυνατότητα, να προσφέρουμε στους κρατούμενους μαθητές μας μια δεύτερη ευκαιρία με πολύτιμα εφόδια.