ΣΔΕ Φυλακών Τρικάλων

Γιορτές

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ … ΑΠΟΥΣΙΑΣ

Χωρίς παρουσίες, χωρίς χαμόγελα, χωρίς δέντρο, χωρίς θεατρική παράσταση, χωρίς τραγούδια, χωρίς χριστουγεννιάτικες  κατασκευές, χωρίς συνεργασία, χωρίς ψυχή .

Η 28η  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΟ 2ο  ΣΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Στα πλαίσια της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και μετά από συζήτηση με τους κρατούμενους – μαθητές , το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων  διοργάνωσε την Τρίτη 27 /10/2020, μία εκδήλωση με θέμα τα αντιστασιακά κινήματα που έλαβαν χώρα στα Βαλκάνια κατά την περίοδο του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Διαβάστε περισσότερα ... 

Το σχολείο μας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα για να καλωσορίσει το 2020, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου.

 

Διαβάστε το δελτίο τύπου εδώ...

Την Πέμπτη 19/12/2019 πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων μέσα σε μια όμορφα διακοσμημένη αίθουσα με δημιουργίες μαθητών μας, οι προσκλεκλημένοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και παρακολούθησαν τα δρώμενα.

 

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ...

Σε ένα πολυπολιτισμικό σχολείο όπως το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων, εκδηλώσεις όπως αυτή για την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού μαζί με την παρουσίαση φωτογραφιών και βίντεο, μπορούν να παρουσιαστούν και να συζητηθούν και ανάλογες περιπτώσεις δικτατορικών καθεστώτων από τις χώρες των κρατούμενων μαθητών.

Διαβάστε περισσότερα...

    Σχεδόν ογδόντα χρόνια μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και οι πληγές ακόμη ανοιχτές με τα ζητήματα του φασισμού, του ναζισμού και του πολέμου να απειλούν και να δηλητηριάζουν τη ζωή μας. Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο λοιπόν, το ιδιαίτερο σχολείο μας είχε πολλά να δεί και να συζητήσει την Παρασκευή 25/10/2019, ημέρα αφιερωμένη στην εθνική επέτειο.

 

 

Διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου...

Στις 27 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου, εντός του καταστήματος κράτησης, η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας στην οποία παρουσιάστηκαν τα σχέδια δράσεις που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν από κοινού οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι – κρατούμενοι , καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 

Δείτε το Δελτίο Τύπου...

Το Πάσχα, η λαμπρότερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, είναι ίσως η μοναδική γιορτή που κλείνει μέσα της όλα τα συναισθήματα. Από την αγωνία, τον πόνο, τη θλίψη των Παθών και της Σταύρωσης, περνάμε στην αγαλλίαση και την ελπίδα που φέρνει η Ανάσταση...

Διαβάστε περισσότερα...

φροντ

 

Η εορτή της Απόκριας και ο ερχομός της Σαρακοστής έδωσε το έναυσμα στο 2ο ΣΔΕ Τρικάλων να οργανώσει μία ακόμη δράση πολιτιστικού και εορταστικού περιεχομένου...

 

Δείτε το Δελτίο Τύπου με τις φωτογραφίες εδώ!

Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου καλωσορίζουμε το 2019, κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σχολείου μας.

 

Δείτε το Δελτίο Τύπου...

«Ετούτος δω ο ξένος είναι η απόδειξη για το αν είμαστε καλοί στα αλήθεια, ή μόνο στα εύκολα, στις μετάνοιες και τις νηστείες...»

 

christmas_tree

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

 

No to Facism

 

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ...

Δείτε εδώ το δελτίο τύπου...