ΣΔΕ Φυλακών Τρικάλων

Δράσεις

«Λέσχη Ανάγνωσης» Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας - 2ου ΣΔΕ Τρικάλων, ΚΚ Τρικάλων: O Συγγραφέας Μένιος Σακελαρόπουλος συνομιλεί με τους κρατούμενους μαθητές Φυλακών Τρικάλων

Lesxi1

Την Τετάρτη 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης του 2ου Σ.Δ.Ε Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων. Καλεσμένος στη συνάντηση ήταν ο καταξιωμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος

Διαβάστε περισσότερα...

«ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ»:

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

library photo1

Το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων με μεγάλη χαρά καλωσορίζει τη βιβλιοθήκη ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ , κάνοντας δεκτή την πρόσκληση της για συνεργασία με το σχολείο, αλλά και το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων.

Διαβάστε περισσότερα...

Μουσείο Ελεύθερης Σκέψης Ανθρώπων

 

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ...

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου, η κα. Σακκά Φανή επισκέφθηκε το σχολείο μας προκειμένου να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους εκπαιδευόμενους στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

Διαβάστε περισσότερα...

Διαβάστε περισσότερα...

Δεύτερη ευκαιρία και επανένταξη πάνε  μαζί.

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας ο κος Γιώργος Τράντας και η κα.  Ελένη Μπάρδα, μέλη του συλλόγου "Διέξοδος" που εδρεύει στη Λάρισα.

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ...

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των κρατουμένων στην επαγγελματική κινητικότητα, η Σύμβουλος Σταδιοδρομίας του 2ου ΣΔΕ Φυλακών, κα Ζώη Βασιλική, διοργάνωσε την Τρίτη 21/01/2020 ημερίδα ενημέρωσης του δικτύου EURES με εισηγητή τον Σύμβουλο EURES του ΟΑΕΔ Τρικάλων, κο Στέφανο Πάλλα.

Διαβάστε το δελτίο τύπου εδώ...

Τη Δευτέρα 16/12/2019 πραγματοποιήθηκε στο 2ο ΣΔΕ  εικαστικό εργαστήρι χριστουγεννιάτικων κατασκευών. Η δράση αυτή έγινε με τη συμβολή εκπαιδευτριών και εκπαιδευόμενων του τμήματος Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Τρικάλων.

 

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου...

Την Πέμπτη 12/12/2019 έλαβε χώρα μια σημαντική δράση του σχολείου μας. Η εκπαίδευση καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) γίνεται εδώ και έξι συναπτά έτη στο χώρο του 2ου ΣΔΕ και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων.

 Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου...

Την Πέμπτη 7/11/2019 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας την κα. Ελισσάβετ Γεωργίου και τον κ. Γιώργο Παπαντώνη, εκπροσώπους του παραρτήματος του "Χαμόγελου του Παιδιού" στη Λάρισα. Η εκδήλωση  είχε ως θέμα την παιδική κακοποίηση, ένα μεγάλο και σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία τριών χρόνων στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του προγράμματος «Θερινά Σχολεία στα Καταστήματα Κράτησης» συνέχισε και φέτος τη δράση αυτή ολοκληρώνοντας ένα ακόμη πρόγραμμα με τίτλο: «Inspire, Create …. Repeat» (έναρξη 16/09/2019 και λήξη 17/10/2019).

Διαβάστε περισσότερα...

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας την Παρασκευή 27/9/2019, την κα. Γιοβανοπούλου Ελένη, Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Τρικάλων καθώς και την κα. Τσιρογιάννη Έλλη με ομάδα εθελοντών του παραρτήματος.

Διαβάστε περισσότερα...

 

Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, είχαμε τη χαρά να επισκεφθεί το σχολείο μας η ομάδα της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας και συγκεκριμένα ο κ. Δημήτρης Βαβύλης, Βιολόγος και η κα Λίλια Μπαντίκου, Περιβαλλοντολόγος. Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση καθηγητών και εκπαιδευομένων σχετικά με τον Ασπροπάρη, που περιλάμβανε ενημερωτική παρουσίαση και προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Οι τελευταίοι των Ασπροπάρηδων».

Διαβάστε περισσότερα...