ΣΔΕ Φυλακών Τρικάλων

Εκπαιδευτικές

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΘΕΑΤΡΟΥ  ΣΤΟ  2ο  ΣΔΕ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Το θέατρο στην εκπαίδευση, αν και δυστυχώς αποτελεί ακόμη ζητούμενο, είναι μία επιλογή που δεν θα έπρεπε να απουσιάζει από καμία εκπαιδευτική βαθμίδα και δομή.

Το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων ...

Διαβάστε περισσότερα ...

Μπορεί το σχολείο των φυλακών να διαθέτει προς ώρας μόνο δύο εκπαιδευτικούς, μπορεί να αργήσει ακόμη λίγο η πρόσληψη των ωρομισθίων συναδέλφων, μπορεί ο κορωνοϊός να φρενάρει τις δυνατότητες μας για δράσεις και επαφή με τον έξω κόσμο, η διάθεση όμως για εναλλακτικούς τρόπους «μάθησης» και εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, φυσικά και δεν πτοείται...

Διαβάστε περισσότερα ...

Τη Δευτέρα 29/06/2020 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας για πρώτη φορά, εξετάσεις πιστοποίησης στις γνώσεις και δεξιότητες χειρισμού Υπολογιστών.

 

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου...

Την Παρασκευή 17/1/2020 οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν και να συζητήσουν σχετικά με το φαινόμενο του σεισμού. Ο φυσικός και εκπαιδευτής επιστημονικού γραμματισμού του 2ου ΣΔΕ, κος Ανδρέας Μπούρλιας παρουσίασε το φαινόμενο του σεισμού κάνοντας παράλληλα ένα πολύ ενδιαφέρον μάθημα γεωλογίας.

Δείτε την παρουσίαση εδώ...

 

Διαβάστε το δελτίο τύπου εδώ...

 

Δεν είναι μόνο η δύναμη της φαντασίας και του ονείρου που μπορεί να μεταφέρει στον έξω κόσμο ανθρώπους που τελούν υπο εγκλεισμό, αλλά και η τεχνολογία που μπορεί να μας ταξιδέψει σε όποιο ενδιαφέρον μέρος επιθυμήσουμε. Με τη βοήθεια του διαδικτύου λοιπόν, οι μαθητές του  2ου Σ.Δ.Ε Τρικάλων είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος την Πέμπτη 16/01/2020 σε μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση.

Διαβάστε περισσότερα...

Άρθρο της Συμβούλου Σταδιοδρομίας του σχολείου μας, κας Βασιλικής Ζώη, που αναφέρεται στις βιωματικές ασκήσεις στο πλαίσιο προγραμμάτων επαγγελματικής ανάπτυξης κρατουμένων.

Διαβάστε το άρθρο εδώ...

 

Την Παρασκευή 6/12/2019 οι εκπαιδευόμενοι και οι καθηγητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να "επισκεφθούν" την Πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο.

Διαβάστε περισσότερα...

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Τρικάλων ταξίδεψε στο διάστημα, προσσεληνώθηκε - ή μήπως όχι- και αφού επέστρεψε στη γη, έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις διαστημικές αποστολές και το ψυχροπολεμικό κλίμα.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Την Παρασκευή, 18/10/2019,οι εκπαιδευόμενοι του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν διαδικτυακά στην Αρχαία Ολυμπία και πραγματικά έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Στο 2ο ΣΔΕ Τρικάλων διεξήχθησαν στις 22 Ιουνίου 2019 εξετάσεις πιστοποίησης στην Αγγλική Γλώσσα επιπέδου Β1.

Δύο μαθητές μας πήραν μέρος στο πτυχίο PTE (EDEXCEL).

Είναι η πρώτη φορά που σε κάποιο σχολείο που βρίσκεται σε Κατάστημα Κράτησης οργανώνονται εξετάσεις πιστοποίησης αναγνωρισμένου πτυχίου και μάλιστα επιπέδου pre-lower.

Δείτε εδώ το δελτίο τύπου

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, επισκέφθηκαν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις φυλακές Τρικάλων η κυρία Μαρία Μπούγα, μέλος του Συλλόγου ιδιοκτητών

Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Τρικάλων και ο κύριος Κυριάκος Θωμάκος, διευθυντής του τμήματος Ξένων Γλωσσών της Unicert.

 

Διαβάστε περισσότερα...

 

 

Παράλληλα µε τη λειτουργία του σχολείου στο χώρο του 2ου Σ.Δ.Ε. πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των αποφοίτων µας, οι οποίοι συνεχίζουν τη φοίτησή τους ως «κατ’ ιδίαν διδαχθέντες» στο Εσπερινό Λύκειο Τρικάλων.

Δείτε το δελτίο τύπου...

Την Πέμπτη 30/5/2019 οι κρατούμενοι – μαθητές του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν διαδικτυακά (μέσω της πλατφόρμας skype) στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστας Κοτσανάς» και να έχουν μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Διαβάστε περισσότερα...

main - egleismos