ΣΔΕ Φυλακών Τρικάλων

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΚ ΤΡΙΚΆΛΩΝ ΣΤΟ 2o ΣΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (φυλακών)

Τη Δευτέρα 30/5/2023, το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων είχε τη χαρά να υποδεχθεί σπουδαστές του τμήματος Τουριστικός Συνοδός του ΔΙΕΚ Τρικάλων, κατόπιν πρόσκλησης της συμβούλου σταδιοδρομίας του σχολείου , κ. Λιόντου Ευαγγελίας, η οποία είναι και εκπαιδεύτρια στο εν λόγω ΙΕΚ. Οι σπουδαστές Kostreni Densilva, Λάππα Άρτεμις, Μπόμπολας Παναγιώτης, Τέγου Ελένη, Τσακίρη Αφροδίτη – Μαρία και Τσιαμπαλή Γλυκερία σε συνεργασία με την εκπαιδεύτρια τους, Λιόντου Ευαγγελία, προετοίμασαν μία παρουσίαση με ταξιδιωτικούς προορισμούς τις χώρες καταγωγής όλων των μαθητών του σχολείου, η οποία εκτός από τις γενικές πληροφορίες περιείχε και άφθονο φωτογραφικό υλικό, γεγονός που χαροποίησε και συγκίνησε ιδιαίτερα τους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ, καθώς είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τις χώρες καταγωγής τους και να συμμετέχουν ενεργά στη δράση προσθέτοντας σχόλια και προσωπικές τους εμπειρίες. Επιπλέον, η Κυρία Λιόντου με την ιδιότητα της συμβούλου σταδιοδρομίας, παρουσίασε σύντομα το ΙΕΚ Τρικάλων καθώς και τις ειδικότητες που υποστηρίζονται την τρέχουσα περίοδο, το περίγραμμα σπουδών της ειδικότητας Τουριστικός Συνοδός, και γενικότερα τις επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρει ο τουριστικός τομέας.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και υπεύθυνους του πρότζεκτ «Διατροφή», Παπακωνσταντίνου Γεωργία και Γκανάτσο Θεόδωρο, οι σπουδαστές του ΙΕΚ με επικεφαλής τη σπουδάστρια, κ. Τσιαμπαλή Γλυκερία – εργαζόμενη στον κλάδο της εστίασης, έκαναν επίδειξη παρασκευής μη αλκοολούχων ποτών με κύρια συστατικά 

χυμούς φρούτων, τα οποία και προσέφεραν στους κρατούμενους, μαθητές του ΣΔΕ.

Το 2ο ΣΔΕ Τρικάλων ευχαριστεί θερμά τον διευθυντή του ΙΕΚ Τρικάλων, κ. Μαρολακάκη Μάριο για την άψογη συνεργασία, τους σπουδαστές του ΙΕΚ για τον επαγγελματισμό τους και το χρόνο που διέθεσαν για την πραγματοποίηση της δράσης, καθώς και τον κ. Ρακοβίτη Στέλιο, ιδιοκτήτη του Cocktail Bar 'Κρύπτη' στα Τρίκαλα για την ευγενική του κίνηση να προσφέρει δωρεάν τα υλικά με τα οποία παρασκευάσθηκαν τα μη αλκοολούχα ποτά.